La 10 Mai 1968 si corespunzand celei de-a 13-a emisiune a Comunitatii de la Strassbourg, Romanii Liberi au lansat ultima emisiune de propaganda pentru unitatea Europei.
Desenul pictorului elvetian HANS SCHWARZENBACH, reprodus de toate emisiunile tarilor europene care au aderat la conventia C.E.P.T., reprezinta o cheie stilizata de aur, al carui maner este alcatuit de emblema asociatiei, cornetele postale in manerul carora apar initialele amintite, iar capatul deschizator, un fel de “E” arhaic.

Parodiind desenul pictorului elvetian, Romanii Liberi reproduc in desenul lor harta Europei impartita in doua zone, una luminoasa, cea occidentala si alta obscura, cea orientala, separate printr-o poarta grea de fier, simbolizand astfel, intr-una binefacerile libertatii si marcand in cealalta intunericul imensei carcere comuniste, o mana, reprezentand comunismul, incearca sa deschida cu cheia coexistentei desenului domnului Schwarzenbach, poarta care separa cele doua Europe.
In partea de jos a fiecarui timbru apare in limba spaniola avertismentul: CU COEXISTENTA KREMLINUL INCEARCA SA DESCHIDA POARTA EUROPEI OCCIDENTALE, OBSCURANTISMULUI COMUNIST.

(Revista “Carpatii”, Anul XVIII, Nr.9, 10 Martie 1973, pag. 15)