La 10 Mai 1967 a fost emisa cea de-a 25-a emisiune EUROPA a Romanilor Liberi, corespunzand celei de-a 12-a a Comunitatii de la Strassbourg.
Parodiind desenul original, admis de cei de la Strassbourg, opera d-lui OSCAR BONNEVALLE, care reprezinta un agrenaj mecanic de trei rotite, cea din mijloc simbolizand Europa Strasburgiana si realizarea ei, “C.E.P.T.”, ilustrata prin cele patru cornete postale purtatoare in manerul lor ale initialelor amintite ca o dovada a colaborarii existente intre aceasta asociatie si restul tarilor lumii, Romanii Liberi reprezinta roata din mijloc cu harta Europei intre Urali si Atlantic, harta care apare cu fisuri si strivita. Strivita de presiunea celor doua forte antagonice care domina lumea de astazi; capitalismul dolarului si teroarea comunismului, puse de acord totusi la Yalta pentru distrugerea batranului continent.

S-a tiparit in colite filatelice de 4 bucati, cu valoare de 1 Leu fiecare si in mai multe culori, predominand rosu, galben si albastru, tricolorul romanesc.
Pe timbru apar cuvintele: ROMANIA, EUROPA, POSTA, CEPT si avertismentul in limba engleza al Romanilor Liberi: COEXISTENTA INSEAMNA O POARA DESCHISA COMUNISMULUI SI MOARTEA TUTUROR LIBERTATILOR NOASTRE, iar pe rotile exterioare al angrenajului, sus simbolul comunismului – “secera si ciocanul”, iar pe cel de jos, simbolul international al dolarului american litera “S” taiata vertical de doua linii, marcand capitalismul occidental.
Nu s-a gravat nici o stampila de emisiune si nici un plic filatelic in acest scop.

(Revista “Carpatii”, Anul XVIII, Nr.9, 10 Martie 1973, pag. 15)