La 25 Septembrie 1964 a fost pusa in circulatie cea de a 9-a emisiune a celor de la Strassbourg. Desenul oficial al francezului G. Betemps reprezinta o margareta cu 22 de petale in mijlocul carora apare emblema asociatiei C.E.P.T., patru cornete postale in manerul carora figureaza cate una din cele patru initiale amintite, petalele fiind cele 22 de state care au aderat la aceasta conventie, omagiu adus acestei asociatii cu prilejul implinirii a 5 ani de existenta.
Parodiind desenul, Romanii Liberi adauga margaretei 8 petale in plus – cele 8 tari ocupate in estul Europei de comunismul moscovit si 3 petale cazute, tarile deja smulse Europei: Estonia, Letonia, Lituania, incorporate in Uniunea Sovietica. Cele 8 petale sunt amenintate a fi smulse de mana comunista, care apare pe vignete cu simbolurile respective.

Emisiunea a fost dedicata comemorarii succesului rachetei americane “Ranger 7” care alunizase, la 21 August 1964, ora 6,25 a.m., deschizand astfel drumul omului in zborul spre Luna si alunizarea lui in perfecte conditii tehnice, asa cum s-a produs ulterior.
S-au imprimat in coala de 15 bucati doua timbre de 50 de bani fiecare, in culorile albastru gris, alb si galben, avand afisate in partea dreapta a timbrului o vigneta slogan in limba franceza sau engleza, formand in ansamblu doua siruri de tripticuri orizontale, unul de 10 timbre si 5 vignete, alternand in franceza sau engleza, iar al doilea de 5 timbre si 10 vignete, alternand in engleza sau franceza, la dreapta si la stanga timbrului, si avand urmatorul text: GENIUL EUROPEAN AMERICAN, WERNER VON BRAUN, SI SUCCESUL RACHETEI RANGER 7, DAU EUROPEI ORIENTALE SPERANTA UNEI SIGURE DISPARITII A TIRANIEI COMUNISTE – 31.7.1964 – . In partea de jos a vignetei apare reprodusa silueta rachetei RANGER 7 .

Pe timbru apar cuvintele ROMANI, POSTA, EUROPA si valoarea de 50 de bani, incadrand desenul mentionat. Coala de 15 bucati are ca inscriptie: ROMANIA LIBERA, EMISIUNEA “EUROPA 1964” DEDICATA SUCCESULUI “RANGER 7” SI GENIULUI EUROPEAN AMERICAN, WERNER VON BRAUN, 25 SEPTEMBRIE 1964.

Au fost emise si doua colite filatelice de 1 Leu valoare fiecare, reproducand desenul Romanilor Liberi amintit, textul, in franceza sau engleza, al dedicatiei lui Werner von Braun sau “Ranger 7”, silueta rachetei si data emisiunii colitelor.
S-a gravat o stampila comemorativa pe care apare textul: ROMANIA LIBERA, EUROPA, 25.IX.1964 “margareta” oficiala a celor de la Strassbourg, si un plic filatelic pentru stampila zilei de emisiune. Acesta, in afara desenului Romanilor Liberi, pe care-l reproduce, mai cuprinde in engleza si romana: ROMANIA LIBERA, si in germana, engleza si spaniola, apelul: “EUROPENI LIBERI LUPTATI CONTRA COMUNISMULUI”.

(Revista “Carpatii”, Anul XVIII, Nr.8, 25 februarie 1973, pag. 11)