La 18 Septembrie 1963, corespunzand celei de-a 8-a emisiune “EUROPA” a celor de la Strassbourg, Romanii Liberi scot emisiunea obisnuita Europa. Reproduc desenul oficial, o impletitura de linii formand 4 patratele in interiorul carora figureaza initialele C.E.P.T. – Comisia Europeana de Posta si Telecomunicatii – conform desenului ales dupa proiectul profesorului A. Holm.

Ironizand slabele rezultate obtinute in cei opt ani de actiune de unificare europeana si de propaganda in acest sens si care practic se reduce numai la realizarea acestei Asociatii C.E.P.T., Romanii Liberi reproduc in desenul lor harta Europei de la Urali la Atlantic. Pe partea occidentala a Europei, apare suprapusa impletitura de linii a profesorului A. Holm, iar pe cea orientala, un paianjen urias, paianjenul comunist, purtand simbolurile “secera si ciocanul” si care continua sa-si intinda panza ucigatoare peste trunchiul batranului continent.

S-au emis o vigneta postala cu o valoare de 50 de bani, de culoare visinie si o colita filatelica de valoare de 1 Leu, avand textul: ROMANIA, POSTA, EUROPA 1963. Pe colita filatelica apare in limbile spaniola, franceza si germana avertismentul lansat de Romanii exilati: EUROPENI LIBERI! AJUTATI DE INDECIZIUNEA LUMII LIBERE DE A LUPTA IMPOTRIVA-I, PAIANJENUL COMUNIST CONTINUA SA-SI INTINDA PANZA UCIGATOARE. APARATI-VA! INCA E TIMP!
S-a gravat de asemenea o stampila speciala pentru ziua emisiunei, cu textul: EUROPENI APARATI-VA – PAIANJENUL COMUNIST NU IARTA! MADRID 18 SEPTEMBRIE 1963, si un plic filatelic, care reproduce desenul vignetei si pe care mai apar cuvintele ROMANIA LIBERA -, apoi in limba franceza si spaniola textul avertismentului adresat europenilor liberi, si data emisiunii: 18 septembrie 1963.

(Revista “Carpatii”, Anul XVIII, Nr.7, 20 ianuarie 1973, pag. 10.)