La 25 Septembrie 1965, cu ocazia implinirii a zece ani de la constituirea Comunitatii Europene de la Strassbourg, a fost ales si lansat desenul irlandezului-american H. Karlsson care reprezenta o ramura de planta cu fruct, acesta fiind alcatuit din reprezentarea stilizata a initialelor C.E.P.T. (Conferinta Europeana de Posta si Telecomunicatii) simbolizand rodul celor 10 ani de europeism.

Parodiind desenul, Romanii Liberi reproduc aceeasi ramura de planta, insa fructul nu mai este alcatuit din initialele CEPT, ci din harta Europei in frontierele ei de la 1919, imbratisata de litera “E”, stilizata, insinuand astfel ca acesta ar fi fost rodul sfortarilor de 10 ani, daca Europa n-ar fi fost mutilata dupa cel de-al doilea razboi mondial si tarile din Estul ei vandute Rusiei Sovietice, ale carei simboluri, “secera si ciocanul”, apar sfaramate in dreapta timbrului.

Au fost emise in coli de 10 bucati, un timbru de 1 Leu valoare, in culorile verde, caramiziu, rosu si alb, toate pe fond galben, coli purtand inscriptia: ROMANIA LIBERA – EMISIUNEA EUROPA – 25 Septembrie 1965 si o colita filatelica de aceeasi valoare de 1 Leu, pe care se reproduce in culorile albastru inchis, negru, rosu, galben, caramiziu si verde, desenul timbrului in dimensiuni mai mari, pe un fond de culoare crem. Pe timbru apar cuvintele: EUROPA POSTA, ROMANIA, marcand adeziunea Romanilor Liberi la Asociatia europeana CEPT, iar pe colita filatelica, pe langa cuvintele de mai sus, pe timbru e reprodus textul: UNIREA FACE PUTEREA si in franceza, engleza si spaniola, convingerea pentru care Romanii Liberi militeaza in exil: NUMAI O EUROPA UNITA, DE LA NISTRU LA ATLANTIC, POATE OPRI AGRESIUNEA COMUNISTA.
S-a gravat o stampila comemorativa pe care apare textul: EUROPA – 25 SEPT. 1965 MADRID – LIBERTATE ROMANIEI, si un plic filatelic pentru stampila zilei de emisiune, care reproduce timbrul si textele amintite.

(Revista “Carpatii”, Anul XVIII, Nr.8, 25 februarie 1973, pag. 11)