La 17 Septembrie 1962, corespunzand celei de a 7-a emisiune “EUROPA” a celor de la Strassbourg, Romanii Liberi lanseaza emisiunea lor, parodiind desenul oficial al luxenburghesului Lex Weyder, care reprezenta un arbore cu 19 frunze – cele 19 state aderate la Conventia postala C.E.P.T. La acest arbore, desenul romanesc mai adauga o craca mai mult, pe care o secure cu simbolurile comuniste incearca sa o detaseze de trunchiul arborelui “EUROPA”, craca de care sunt prinse 8 frunze, simbolizand tarile ocupate de comunism in Europa de Est: Albania, Bulgaria, Cehoslovacia, Germania Orientala, Polonia, Romania, Ungaria si Yugoslavia. Frunzele cazute deja sunt tarile anexate de Rusia bolsevica: Lituania, Letonia, Estonia si Basarabia romaneasca.

S-a imprimat o singura valoare de 75 de bani, de culoare cafenie si o colita filatelica de culoare verde inchis de 1 Leu. Pe vignete apar cuvintele: “EUROPA, ROMANIA si POSTA”, iar pe colita filatelica in limbile engleza, franceza si germana, textul: “EUROPENI! NU INGADUITI COMUNISTILOR SA MUTILEZE INTEGRITATEA ARBORELUI UNIC EUROPA. NU E PREA TARZIU PENTRU VINDECAREA RANILOR DESCHISE. NU E PREA TARZIU DEASEMENEA PENTRU A ELIBERA POPOARELE SCLAVIZATE.”
S-a gravat o stampila speciala pe care apar: litera “E” – EUROPA – si textul: EUROPENI LIBERI, NU UITATI EUROPA DE EST – 17 SEPTEMBRIE – MADRID 1962. Pe plicul de stampila zilei de emisiune in mai multe culor apar: ROMANIA LIBERA, EUROPA 62, si in spaniola: PRIMA ZI DE EMISIUNE, textul apel reprodus mai sus si arborele Europa, cu craca reprezentand tarile din estul european, frunzele cazute – teritoriile anexate de Rusia sovietica, si securea comunista simbolizand agresivitatea continua a comunismului impotriva batranului continent.

(Revista “Carpatii”, Anul XVIII, Nr.6, 10 decembrie 1972, pag. 13.)