La 10 Septembrie 1961, si corespunzand celei de-a 6 emisiune “EUROPA” a celor de la Strassbourg, Romanii Liberi lanseaza emisiunea “Europa”, sub emblema UNIREA FACE PUTEREA.
Desenul oficial ales dupa proiectul desenatorului olandez THEO KURPERSCHOECKA reprezinta un stol de 19 porumbei in zbor care la un loc silueteaza un porumbel mai mare – simbolizand forta grupului celor 19 natiuni europene aderate la C.E.P.T. – Conferinta Europeana de Posta si Telecomunicatii. Utilizand acelasi desen, cu modificarea ca stolul de porumbei se indreapta spre Est, in loc de Vest, cum este in original, Romanii Liberi lanseaza doua vignete postale de 50 de bani si 75 de bani, si o colita filatelica de un leu de culoare albastra. In dreapta vignetei apare “uliul comunist” si cuvintele – ROMANIA POSTA, EUROPA 1961 -, iar pe colita – ROMANIA LIBERA – EUROPA 1961 – UNIREA FACE PUTEREA.

S-a gravat o stampila speciala pe care apare textul: EUROPA (intre manerele a trei cornete postale din epoca postalioanelor) UNIREA FACE PUTEREA – MADRID 10 SEPTEMBRIE 1961 – si doua plicuri filatelice pentru stampila zilei de emisiune.
Pe ambele plicuri apare silueta porumbelului format de stolul de 19, roza vanturilor, pe care la plicul destinat seriei, apar in limbile romana si spaniola cuvintele: UNIREA FACE PUTEREA – EUROPA 1961, ROMANIA LIBERA si LIBERTATE EUROPEI DE EST, iar la cel destinat colitei filatelice – cornetele postale si drapelele celor 19 state care au aderat la conventia C.E.P.T.

(Revista “Carpatii”, Anul XVIII, Nr. 5, 10 noiembrie 1972, pag. 9)