S-a nascut intr-o familie de invatatori in Alexandria, la 23 noiembrie 1898. Urmeaza primele clase de scoala primara la Bucuresti. Datorita mutarii parintilor la scoala din Isaccea, termina clasa a IV-a in acest oras, fiind inscris in anul 1909 la liceul din Tulcea, sectia reala.

Pana in anul 1916 urmeaza sapte clase la acest liceu, iar clasa a VIII-a si examenul de bacalaureat le obtine in 1917, la Liceul National din Iasi. In toti anii a fost premiantul clasei.
Student al Facultatii de stiinte din Iasi – sectia matematica. In anul universitar 1917-1918 si-a continuat studiile la Scoala Nationala de poduri si sosele din Bucuresti, transformata in anul 1920 in Politehnica. In anul 1922 a absolvit sectia electromecanica obtinand diploma de inginer electromecanic cu mentiunea „foarte bine”.

Si-a facut serviciul militar ca elev al Scolii de ofiteri-ingineri electromecanici ai Marinei Militare.
Mai bine de sase decenii desfasoara, ca inginer, o activitate prodigioasa, lucrand direct in industrie timp de 30 ani, pana la 6 ianuarie 1954, cand a fost numit rector al Institutului Politehnic Bucuresti.
Si-a inceput activitatea profesionala la Campina, ca inginer de exploatare la centrala electrica. Fiind mutat cu serviciul la 1 mai 1926 la Bucuresti, a avut posibilitatea sa reia legaturile directe cu scoala politehnica din al carei corp didactic a facut parte vreme de 58 de ani. In iunie 1940, devenind vacanta catedra de Centrale electrice, transportul, distributia si utilizarea energiei electrice de la Politehnica din Bucuresti, a fost insarcinat cu tinerea acestui curs, a proiectelor si a examenelor respective pentru partea de transport si centrale electrice.

In anul universitar 1942-1943, cu titlul de conferentiar temporar, a tinut noul curs introdus „Aparataj electric si tehnologia materialelor electrice”, iar la 6 ianuarie 1944 a devenit profesor titular la catedra de „Centrale electrice, transportul, distribuirea, utilizarea energiei electrice si tractiuni electrice”, Facultatea de electromecanica a Politehnicii din Timisoara.

Simultan a functionat si la Politehnica din Bucuresti, unde a fost numit profesor titular in anul 1947 si unde a continuat sa activeze pana la pensionare.
De la 1 octombrie 1948 a functionat ca sef al catedrei de centrale electrice de la Facultatea electrotehnica a Institutului politehnic Bucuresti. A fost numit decan al facultatii (1948-1950), iar mai tarziu, in 1954, rector al Institutului politehnic Bucuresti, detinand aceasta functie timp de 14 ani (1954-1956 si 1957-1968). Intre timp este numit loctiitor al Ministrului Invatamantului.

Personal, in cadrul desfasurarii activitatii sale de cercetare stiintifica si pentru completarea muncii didactice depuse in invatamant si a celei tehnice desfasurate in productia industriala, a vizitat diferite institutii de cercetare stiintifica, universitati si institute tehnice, centrale electrice, fabrici de masini, instalatii de transport, transformare, distributie, utilizare a energiei electrice in tara si strainatate.

A condus colectivul pentru realizarea noului local al Institutului politehnic din Bucuresti, stabilind conceptia stiintifica si tehnica a acestui complex de instalatii, ce constituia cea mai importanta lucrare din domeniul cultural-educativ care s-a realizat in tara noastra in intervalul 1965-1975.
La 20 septembrie 1969 a fost incadrat consilier al Ministerului invatamantului si apoi consultant de specialitate. A fost deputat in Marea Adunare Nationala si presedinte al Comisiei de Invatamant, Stiinta si Cultura a Marii Adunari Nationale. In prezent este secretar al comisiei superioare de diplome din Ministerul Educatiei si Invatamantului.

Laborioasa sa activitate stiintifica este concretizata prin numeroase cercetari, publicatii, comunicari stiintifice, conferinte si este sintetizata in 80 lucrari, dintre care 43 publicate, 3 tratate, 6 carti, plus 63 memorii, proiecte tehnice si lucrari executate pe teren, 14 contributii la stabilirea prescriptiilor tehnice in domeniul electrotehnicii, 185 lucrari in manuscrise, 77 articole publicate in periodice si ziare, peste 150 conferinte prezentate in tara si in strainatate.