Regulament de organizare și desfășurare a concursului Aripi de Carte

Aripi de carte este un concurs de lectură pentru copii (11 – 14 ani) și adolescenți (15 – 18 ani) inițiat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – Filiala Tulcea în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea.
Perioada de desfășurare
22 iunie – 25 septembrie 2015
Înscrierea la concurs
Înscrierea se face la Punctul de înscriere cititori, Secția de împrumut pentru copii și  Secția de împrumut pentru adulți din incinta Bibliotecii Județene „Panait Cerna” Tulcea, str. Isaccei, nr. 16A.
Perioada de înscriere
22 iunie – 15 septembrie 2015
Condiții de participare
Permisul de intrare la Bibliotecă este obligatoriu.
Participanții vor citi un număr cât mai mare din cărțile recomandate în bibliografiile de concurs. În momentul înscrierii la concurs pe baza fișei de înscriere, aceștia vor primi un Carnet de lectură  în care vor fi completate fișa de lectură și nota acordată pentru fiecare carte citită.
În perioada 15 – 18 septembrie 2015 concurenții vor depune la Punctul de înscriere al Bibliotecii Județene „Panait Cerna” Tulcea carnetele de lectură și un eseu cu tema Cartea care mi-a dat aripi. Eseul trebuie să fie tehnoredactat (times new roman 12) și să nu fie mai mare de o pagină A4.
Premiile concursului
Cititorul anului 2015: Cititorul care va citi cele mai multe cărți și va compune cel mai convingător eseu va primi titlul de Cititorul anului. Vor fi două astfel de premii (ebook reader),  câte unul pentru fiecare categorie de vârstă.
Cartea anului 2015: Cartea care se va bucura de cele mai multe solicitări și va obține cel mai mare punctaj din partea participanților va deveni Cartea anului 2015.
Toți participanții la concurs vor primi câte o carte.

Bibliografie Copii

Bibliografie Adolescenți