„Ziua Internațională a Cărților pentru Copii” și la Biblioteca Județeană „Panait Cerna”Tulcea.

O sărbătoarea dedicată amintirii celui mai îndrăgit autor de poveşti şi basme, danezul Hans Christian Andersen, de la a cărui naştere se împlinesc 216 ani.

„Mica sirenă”, „Hainele cele noi ale împăratului”, „Răţuşca cea urâtă” sau „Crăiasa zăpezilor” sunt doar câteva dintre cărţile sale, care au străbătut timpul, fiind îndrăgite şi în zilele noastre.

Sărbătoarea este un prilej pentru a-i captiva pe cei mici, mai întâi să asculte, iar mai apoi să citească poveşti. În toată lumea, sunt organizate lecturi publice și sunt puse în scenă povești și basme.

Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea, prin Centrul pentru copii și tineret și Secția Mediatecă, a găzduit elevii clasei a II a B de la Școala Gimnazială „Elena Doamna”, coordonați de doamnele prof. Marta Agache și Marcela Vlad.

Copiii ne-au prezentat poveștile și basmele citite de ei, din opera scriitorului Hans Christian Andersen, au urmărit un material Power Point despre activitatea desfășurată pe parcursul vieții acestuia și au vizionat filmulețul intitulat „Degețica”.