„Sănătatea ta, contează!” este un proiect dedicat Zilei Mondiale a Sănătății – 7 APRILIE, organizat de Centrul pentru copii și tineret al Bibliotecii Județene „Panait Cerna”.
”SĂNĂTATE A ESTE DARUL CEL MAI FRUMOS ȘI MAI BOGAT PE CARE NATURA ȘTIE SA-L FACĂ!” (MICHEL DE MONTAIGNE)
Ziua mondială a sănătăţii este sărbătorită, în fiecare an, la 7 aprilie, cu scopul de a evidenţia o temă de sănătate specifică unui domeniu prioritar ce provoacă îngrijorare în accepţiunea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Sub sloganul, PLANETA NOASTRĂ – SĂNĂTATEA NOASTRĂ, anul acesta, se trage un semnal de alarmă cu privire la impactul poluării aerului, apei și hranei asupra sănătății.
Pentru că prin gesturi mici putem aduce contribuții mari, vă îndemnăm să vă celebrați PLANETA prin renunțarea la mașină, prin plimbări alături de cei dragi, prin desfășurarea activităților creative și educative alături de copiii din familiile dumneavoastră.
Acesta a fost și scopul activității desfășurate astăzi la Sala de festivități a bibliotecii în colaborare cu doamna psiholog Condrat Mariana de la Direcția de Sănătate Publică Tulcea și elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială „Alexandru Ciucurencu” coordonați de doamna profesor Artamonov Tincuța.
Prin materialele prezentate elevilor, doamna psiholog le-a vorbit despre importanța igienei corporale, orale, vestimentare, dar și câteva reguli elementare pentru o viață sănătoasă. A precizat faptul că orice organism are nevoie de mișcare pentru a funcționa corect.
Au jucat un joc interactiv prin care au scos în evidență principalele familii de alimente din straturile Piramidei Alimentare.
La finalul evenimentului, copiii au cântat două cântecele specifice temei de astăzi !
Le mulțumim tuturor participanților la activitatea „Sănătatea ta, contează!”