S-a nascut la 2 februarie 1930, in Jurilovca, jud. Tulcea. Clasele primare le incepe la Tulcea si le termina la Institutul Ortodox din Bucuresti. In 1948 absolva Liceul Principesa Ileana din Tulcea si apoi devine studenta a Facultatii de Filologie a Universitatii din Bucuresti (1948-1952). Cu lucrarea Algoritmi si creativitate in elaborarea compunerilor absolva, in anul 1982, un curs postuniversitar de pedagogie la aceeasi universitate. Este, succesiv, profesoara la scoala din Bolintin-Vale (Ilfov), la Colegiul C. D. Loga din Timisoara, asistent si lector la catedra de limba si literatura romana a Universitatii din Timisoara.

Din 1964 si pana la pensionare (1986) a fost titulara la catedra de limba romana (disciplina Metodica predarii limbii si literaturii romane) a Universitatii Timisoara. Devine doctor in stiinte filologice in anul 1974. Colaboreaza la emisiunea Oda limbii romane a Radiodifuziunii, la publicatiile Studii de lingvistica, Limba romana, si alte reviste de specialitate.

Volume publicate:
Lexicul scrierilor lui Vasile Alecsandri. /Teza de doctorat)/. Timisoara, 1976; Probleme de metodica (curs litografiat);
Algoritmi si creativitate in elaborarea compunerilor  (lucrare pentru cursul postuniversitar).

(Hogea, Axenia. Personalia. Dictionar biobibliografic. – Constanta: Ex Ponto, 2000, p.124-125)