S-a nascut la 8 februarie 1922, la Tulcea. Absolvent al liceului din Tulcea în (1940) si al Facultatii de medicina din Bucuresti (1946). Doctor în stiinte medicale. Medic primar neurolog – gradul I. Profesor universitar titular din 1980. Director al Clinicii de neurologie din Timisoara din anul 1978.

A functionat în cadrul sectiilor de neurologie din Bucuresti, la sectia de neurochirurgie din Bucuresti, la Clinica neurologica Colentina. Împreuna cu colectivul condus de acad. Oscar Sager – discipol direct a lui Gheorghe Marinescu, a participat la înfiintarea Clinicii neurologice din Timisoara, în 1949. Disciplina de neurologie a fost condusa de prof. dr. Enciu Minciu în perioada 1978 – 1987.

A avut preocupari stiintifice în domeniile: neuroinfectii, neurotraumatologie, neuro – oncologie, suferintele sistemului nervos periferic, afectiunile vasculo – cerebrale, aducandu-si contributii  în problema mielitelor, a encefalopatiei boxerilor, a corelatiilor anatomoclinice în infarctele cerebrale, a modificarilor spectrofotometrice în L.C.R., hiperglicemia ictala, accidentele vasculare cerebrale postpartum, epilepsia vasculara, encefalopatia hipertensiva, poliradiculonevrite. A introdus conceptul general de encefalopatie. Are meritul de a fi creat un sector de neuropsihologie, un sector de recuperare si un sector de neurofiziologie clinica.

Membru în comitetele de redactie ale revistelor „Timisoara medicala”, „Neurologie-psihiatrie-neurochirurgie” din Bucuresti.. Membru al Cercului de neuropatologie Bucuresti si al societatii „International Society of Neuropathology” (1978).
A publicat cursuri si capitole în tratatele „Neurologie”, Editura Medicala, Bucuresti (1962), „Elemente de semiologie neurologica” (1978), „Patologia cerebrala” (1979), „Neurologie” (1980).

Referinte
Dima, Virginia; Munteanu, Aurel. Liceul „Spiru C. Haret” Tulcea (1883-1983). Bucuresti: Editura Sport-Turism, 1983, pp.185 – 186 ;