🇷🇴🇺🇸Vizita la bibliotecă a soldaților americani și români din departamentele pentru relația cu societatea civilă.

🤝În cadrul parteneriatului NATO, soldații americani, alături de cei români, s-au întâlnit cu publicul tulcean și cu elevii Colegiului Dobrogean „Spiru Haret” și ai Liceul Teoretic „Grigore Moisil” pentru a sublinia rolul și importanța alianței nord-atlantice, precum și pentru a prezenta aspecte din viața civilă și profesională a militarilor.

🤝Într-o sală plină, managerul bibliotecii, dr. Ligia Dima, a mulțumit delegației, aflate la cel de-al doilea eveniment de acest gen în instituția noastră, precum și participanților pentru interesul de a afla lucruri noi și de a discuta direct cu militarii celor două țări.

Prezentarea a început cu scurte repere istorice ce au amintit de Planul Marshall pentru Europa, aplicat după terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, înființarea NATO în anul 1947 și rolul său de securitate și apărare a statelor membre.

🙌Soldații americani au povestit scurte întâmplări din viața unui recrut, unele haioase, au vorbit despre provocările și așteptările unui militar de carieră pentru că cele peste două sute de job-uri existente în armata americană reprezintă o ofertă seriosă pentru orice candidat.

👋Întâlnirea s-a desfășurat interactiv, cu întrebări și răspunsuri din public, iar spre cinstea lor mulți elevi au luat cuvântul adresându-se într-o engleză impecabilă care i-a impresionat plăcut pe oaspeții noștri.

🙂Atmosfera a devenit de-a dreptul cordială odată cu micul concurs de deschidere a mostrelor de rații alimentare ale armatei americane, precum și cu probarea vestelor de luptă și a căștilor militare.

📜La finalul evenimentului, managerul bibliotecii a oferit diplome de participare reprezentanților celor două armate, precum și elevilor celor două licee tulcene.

🏵Odată cu mulțumirile adresate tuturor participanților, vă lăsăm în compania unor momente imortalizate la această întâlnire, dar nu înainte să-i reamintim pe cei cărora ar fi frumos să le transmitem, precum la ei acasă în State, „Mulțumim pentru serviciu!”:

👉The US Army Civil Affairs team is:

CPT Daniel Kovacs;

SSG Shane Slone;

SSG Jennifer Garcia;

SGT Daniel Bush.

👉Other American and Romanian soldiers will also participate:

MAJ Peets- Civil Liason Team, Romania;

CPT Love – Public Affairs Officer;

CPT Calin and his Civil Molitary Cooperation Team from Romanian Land Forces team.

👉Mr. Drew Beck and his Deputy MAJ Smallwood will also be in attendance.

👉Mr. Beck is the Host Nation Advisor, Romania to USAREUR-AF.