Copilul zânelor, primul volum din seria „Ordinul Dragonului”, descrie misterioasele aventuri ale lui Luca Vero, un tânăr cu însușiri nebănuite, și ale Isoldei, o frumoasă fată de șaptesprezece ani închisă într-o mănăstire de un frate avar.
Ne aflâm în Italia anului 1453 și toate semnele arată că se apropie sfârșitul lumii. Învinuit de erezie și expulzat din mănăstirea sa, tânărul Luca Vero, în vârsta de șaptesprezece ani, este adus în rândurile sale de un ordin religios secret – Ordinul Dragonului – și trimis să cerceteze răul ce s-a răspândit pe tot cuprinsul Europei. Isolda este o fată de șaptesprezece ani, închisă într-o mănăstire de propriul ei frate, ca să nu poată moșteni averea tatălui. Când maicile de aici încep să umble în somn și să aibă viziuni ciudate, Isolda este acuzată de vrajitorie, iar Luca, trimis să o cerceteze, o va ajuta în schimb să scape. Nevoiți să se confrunte cu cele mai mari temeri ale lumii medievale – magia neagră, vircolacii și nebunia – , Luca și Isolda pornesc în căutarea adevarului, a propriului lor destin și a dragostei, aventurându-se într-o călătorie în lumea necunoscută, spre adevarata figura istorică ce apară granițele crestinătății și cuprinde secretele Ordinului Dragonului.
„Copilul zânelor este o carte stranie… Ea te pune în pielea unor personaje istorice și, prin scenele pe care le regizează, te ajută să înțelegi momente din istoria medievală care altfel ar fi rămas necunoscute.” (The Guardian)