Dragostea este sentimentul care mișcă lumea spre noi orizonturi, este cea care ne-a asigurat continuitatea în timp, atât în sensul comunitar, cât și în sensul literar și artistic. Și pentru că iubirea este un mister, iar omul și-a dorit mereu să exploreze și să interpreteze ceea ce nu a înțeles până la sfârșit, popoarele lumii au născocit legende și mituri care să le ofere o explicație validă despre ce este dragostea și cum se manifestă. Strămoșii noștri daci au creat mitul lui Dragobete, un tânăr frumos, care cucerea inimile fragede ale fetelor. Acest mit, care ne reprezintă atât de bine ca popor, a fundamentat sărbătoarea Dragobetelui de astăzi, pe care o marcăm anual pe data de 24 februarie.

Biblioteca Județeană ”Panait Cerna” Tulcea, prin Centrul pentru copii și tineret și Mediatecă, derulează și în acest an proiectul intitulat „Cântec și poezie de Dragobete”.

Spre deosebire de anii anteriori, în noile condiții, Dragobetele va fi sărbătorit printr-un spectacol on-line de cântec și poezie avându-i ca protagoniști pe elevii cu talente artistice ai școlilor din municipiu și județ.

SCOP: Proiectul își propune educarea elevilor în spiritul respectului faţă de tradiţiile românești, cultivarea prieteniei şi respectului faţă de colegi, părinți, profesori, stimularea potenţialului artistic şi estetic al copiilor.

GRUP ȚINTĂ: Elevi din învățământului gimnazial și liceal ai școlilor din municipiul și județul Tulcea.

REGULAMENT: Pentru a participa la spectacolul on-line, elevii sunt invitați să realizeze scurte înregistrări video în care să interpreteze un cântec de dragoste sau să recite o poezie cu aceeași tematică.

Filmulețele vor fi trimise prin mesaj privat pe pagina Biblioteca-Județeană-Panait-Cerna-Tulcea-Centrul-pentru-copii-și-tineret. Cele mai frumoase clipuri vor fi reunite într-un colaj video care va fi promovat în mediul on-line.

TERMEN LIMITĂ: 22 februarie 2021.

VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!