Ziua Internațională a Cititului Împreună (World Read Aloud Day) este o zi în care se sărbătorește puterea de a citi cu voce tare, împreună. Astfel, copiii și adulții sunt încurajați să ia o carte, să găsească audiență și să citească cu voce tare. Evenimentul este celebrat în peste 170 de țări.

Această zi este sărbătorită în fiecare an și nu are o dată fixă. În acest an a fost aleasă ziua de 1 februarie. Cel mai bun mod de a marca ziua cititului este să iei o carte și să îi citești cuiva cu voce tare. Indiferent dacă e un singur om sau sunt mai mulți, mesajul din cartea pe care o citești va ajunge departe.

Aflată la a VII – a ediție, „ZICI” este parte a unui eveniment internațional organizat, încă din anul din 2010, de către organizația americană „LitWorld” și „Citim Împreună România.” Tema din acest an este „O carte, un glas, multe urechi”.

Din pasiune pentru lectură și din dorința de a citi împreună ne vom bucura de povești interesante reușind astfel să „gâdilăm multe urechiușe”.

Cu această ocazie, bibliotecarele Mergeane Mariana și Mihailov Anișoara s-au alăturat acestui eveniment și au ales să citească elevilor clasei a III-a B de la Școala Gimnazială ,,Elena Doamna’’, coordonați de profesor învățător Marta Agache, schița ,,Vizită’’ de Ion Luca Caragiale pentru a omagia nașterea marelui scriitor (1 februarie 1852), iar Tanța Ștefan a citit „Băiețelul cu aripă de fluture” povestea scrisă de Ioana Chicet-Macoveiciuc elevilor claselor I, a II-a, a III-a și a IV-a de la Școala Gimnazială „Grigore Antipa”, Tulcea.

Mulțumim doamnelor profesoare Mihai Florica, Ivanov Veronica, Dordea Otilia Lena, Colesnic Voica pentru invitația de a fi împreună, azi de „Ziua internațională a cititului împreună” ZICI.

Nimic nu ne face mai fericiți decât Cititul Împreună cu copiii!