Ateliere și cluburi cultural – educaționale organizate de bibliotecari pentru toate vârstele sunt în plină desfășurare într-un loc generos deschis și primitor așa cum este spațiul bibliotecii. Petrecem clipe minunate împreună, învățăm, citim, ne jucăm și desenăm pe perioada vacanței de vară la:

CENTRUL PENTRU COPII ȘI TINERET

🧝‍️🇷Clubul „Micul Aromân”, în fiecare luni, orele 10:00 – 11:00; coordonator bibliotecar Mariana Mergeane;

🧝‍️🇷Clubul „Fire Code”, în fiecare marți, orele 10:00 – 11:00; coordonator bibliotecar Mariana Mergeane, orele 11:00 – 12:00

🧝‍️🇷Clubul „Delta Coders”, în fiecare marți, orele 11:00 – 12:00, coordonator bibliotecar Anișoara Mihailov;

🧝‍️🇷Atelier de pictură, „Curcubeul vacanței”, în fiecare miercuri, orele 10:00 – 11:00 – voluntar Alessandra Văsoi, coordonatori bibliotecari: Anișoara Mihailov și Mariana Mergeane;

🧝‍️🇷Atelier de imprimare 3D, în fiecare joi, orele 10:00 – 11:00, coordonator analist programator Nechifor Valentin.

SALA DE CARTE ÎN LIMBI STRĂINE

🇬🇧Să citim și să scriem în limba engleză

Copiii pasionați de limba engleză pot să citească și să traducă din cărțile destinate vârstei și nivelului lor de cunoștințe, dar și să exerseze scrisul frumos în limba engleză.

🇰🇷Inițiere în tainele scrierii coreene

Numit „hangul”, alfabetul coreean a fost proiectat „astfel încât chiar și un om de rând să poată învăța să scrie și să citească”. Numeroși lingviști au adus laude alfabetului hangul descriindu-l drept „cel mai bun sistem fonetic conceput vreodată”. Limba coreeană este a 9-a limbă din lume după numărul de vorbitori (aprox. 80 milioane).

🧝‍️🇷Să desenăm personaje Manga

Pasionații de desen, în special de personaje din benzile desenate Manga, vin la Sala de carte în limbi străine să găsească inspirație în cărțile pe care le avem și care îi pot ajuta să devină mai buni în pasiunea lor.

O mulțime de cărți în limba engleză despre cum să desenezi personaje din Manga, începând cu părți ale corpului și terminând cu vestimentație, coafuri sau arme de luptă, îi așteaptă să fie răsfoite și studiate.

LUDOTECA

🧝‍️🇷Ateliere creative;

🧝‍️🇷Joc, joacă, jucării;

🧝‍️🇷Vizionări și audiții de povești;

🧝‍️🇷Activități interactive în Parcul Personalităților.

MEDIATECA

🧝‍️🇷Clubul de lectură pentru adolescenți 𝑩𝑰𝑩𝑳𝑰𝑶𝚃𝚞𝚕𝚌𝚎𝚊

Întruniri lunare în a doua marți a lunii.

Grup-țintă: liceeni ai celor două instituții cu care B.J.T. a încheiat parteneriatul, respectiv Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” și Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, ambele din municipiu.

🧝‍️🇷Seară literară de după-amiază

O dată pe lună, în ultima zi de joi.

Grup-țintă: scriitori tulceni de toate vârstele.

Desigur, secțiile de lectură și împrumut carte la domiciliu, atât pentru adulți cât și pentru copii, vă așteaptă cu ușile deschise, ca de obicei, prezentându-vă achizițiile de ultimă oră.