Max Costa are șaizeci și patru de ani și este șoferul unui doctor elvețian înstărit, ce trăiește pe coasta a Mediteranei, în Sorrento, în liniștiții ani 1960. Într-o zi, Max vede pe stradă o doamnă elegantă, mai în vârstă, care i se pare cunoscută.
Din acest moment, trecutul năvălește peste batrânul șofer, care în perioada interbelică fusese un rafinat și viclean dansator monden în saloanele de lux ale înaltei societăți. Femeia întâlnită seamană cu o fostă iubită din tinerețea sa, Mecha, cu care, demult, în anii 1920, fostul dansator colindase mahalalele din Buenos Aires în căutarea tangoului autentic, originar. Acum, după atâta timp de la ultima lor întâlnire, Max Costa decide să revină pentru ultima oară la vechile sale îndeletniciri, fără să știe că risca să reinvie o poveste de iubire dramatică și că se va trezi implicat, la fel ca în trecut, într-o incâlcită poveste de spionaj și interese politice, declanșată de o banală partida de șah.

„Tangoul Vechii Gărzi e o demonstrație magistrală a faptului că nu trebuie neapărat să ne identificam cu eroii unui roman ca să ne prindem în jocul lui. Descoperim în acest mare roman fenomenala măiestrie a unuia dintre cei mai buni povestitori din literatura europeană, un as al întorsăturilor de situație, al enigmelor polițiste, al meandrelor derutante create de poveștile sale de ură și iubire.” (La Croix)

„Erotism, viața autentică, dorințe și aventuri, toate povestite de Arturo Perez-Reverte într-o formă dintre cele mai atractive.” (La Vanguardia)

„Un roman de maturitate, o carte rotundă, în care sunt vizibile toate marile calități ale autorului, cu o poveste ce curge făra momente de lâncezeala, mereu sub tensiune, și un stil narativ de o concentrare maximă, plin de rigoare și elegantă.” (El Cultural)