În urmă cu 20 de ani a fost semnat Acordul de Cooperare între Consiliul Județean Tulcea – România și Municipalitatea Suzhou – China. De-a lungul timpului Cooperarea dintre Tulcea și partenerii chinezi s-a desfășurat în domenii variate de activitate, în principal sănătate, cultură, educație.
Anul acesta, pentru a marca cei 20 de ani de bună cooperare și relațiile de prietenie dezvoltate în ultimii ani, Consiliul Județean va organiza mai multe evenimente, primul fiind realizarea unui colț chinezesc în cadrul Bibliotecii “Panait Cerna” Tulcea. Această mini expoziție cuprinde cărți, broșuri și reviste în limba chineză și engleză, toate fiind puse la dispoziție gratuit de Municipalitatea Suzhou China. După închiderea expoziției, materialele vor rămâne în patrimoniul bibliotecii pentru consultare sau împrumut.
Până la sfârșitul anului vor fi organizate și alte expoziții la Tulcea (tehnică medicală chineză, caligrafie, mătăsuri) și vor avea loc vizite de lucru desfășurate de ambele părți.
Evenimentele organizate vor oferi cadrul favorabil identificării unor noi puncte comune de interes pe baza cărora să dezvoltăm proiecte viabile împreună cu partenerii chinezi.