Norii grei de un cenușiu voluptos înghit soarele ce se ridică din ocean, lumina conturându-le siluetele întunecate cu nuanțe aurii ca de borangic. Iar cerul? roșu aprins, culoarea sângelui proaspăt. Un val de căldură îi cuprinde tot corpul, sângele i-o ia la goana prin vene. O simte, aproape o poate gusta. Vine ploaia. O furtună.
Doctorița Nathalie Arnaud se află în drum spre casă, de la Paris la San Francisco. După ce s-a hranit cu pâine cu gust rânced și a studiat la lumina lămpilor cu ulei, dar mai ales după ce-a înfruntat opinii răutăcioase despre „femei denaturate”, a obținut cu multă trudă diploma de doctor de la L’Ecole de Medicin. Pe vapor întâlnește un Capitan cu ochi verzi si misteriosi, un bărbat iritant care-i provoacă simptome pe care nu știe să le diagnosticheze.
Când vaporul The Silhouette acosteaza în port, Nathalie este surprinsă de faptul că nimic nu mai este așa cum își amintește. San Francisco s-a extins, Razboiul Civil nu s-a oprit la granițele lui, mătușa ei, Catherine Larsson, conduce unul dintre bordelurile de lux ale orașului, dispariția misterioasă a fratelui ei, Claude, pare conectată în mod direct cu dispariția și mai misterioasă a aurului Uniunii, iar Războiul de Secesiune l-a distrus sufletește pe mentorul ei, Doctorul James Calhoun. În plus, Maiorul William Wolfe, omul cu puteri nelimitate asupra vieții ei, este cel care poate influența balanța în care se află viața fratelui ei…