Capela Inaltarea Domnului

Capela a cimitirului Eternitatea al orasului, situata in str. Eternitatii nr.31.
Camera mortuara pana in anul 1992, cand devine capela de cimitir, cu avizul Protoieriei Tulcea si binecuvantarea IPS Lucian Florea si cand se aproba reparatii capitale.

Compusa din capela si camera mortuara, surmontate de turla-clopotnita. Pictura murala, Stefan Danila. Capela a fost inzestrata cu strani, tron, centrala termica si sistem de aer conditionat, Sfinte vase, Sf.Chivot, Sf.Evanghelie, vesminte, toate celelate obiecte necesare cultului, sfintite de IPS Lucian in cadrul slujbei marii sfintiri, prilej cu care parohul noii parohii Inaltarea Domnului a fost ridicat la demnitatea de iconom stavrofor. Catapeteasma capelei este adusa de la o biserica din judet.

Reparatii capitale intre anii 1990-1994. Sfintita in 3 iunie 1996 de IPS Lucian, arhiepiscop al Tomisului, prilej cu care pr. Cadiu Petre a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor pentru osteneala depusa.

Cimitirul Eternitatea strajuit de capela face parte din donatia familiei Calinic, pe cheltueala careia s-a construit capela.Parohia editeaza, incepand cu trim. IV 2008 publicatia Lumina din lumina. Slujesc la aceasta capela preotul Cadiu Petre Iustinian (paroh din 1990), preotul Ciocan Aurelian (pr. II din 2002), preotul Viorel Carp.

prof. Lelia Postolache