☀️Duminică, 10 martie 2024, la Hotelul Delta din municipiul Tulcea a avut loc spectacolul dedicat zilei de 8 Martie, „Omagiu pentru mama armână” – „S-tinjisimu dada armână”. Acesta a fost organizat de către comunitatea aromână din Tulcea – Fara Armânească dit România, Fâlcarea Tulcea”, împreună cu Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea.

După cuvântul de prezentare adresat de colega noastră și moderatorul, Mariana Mergeane, președintele comunității aromâne tulcene, dl. Mihai Bizdu, a mulțumit celor prezenți și a transmis calde urări de ziua femeii salutând în același timp, inclusiv în limba maternă, prezența unor oficiali: primarul Municipiului Tulcea, dl. Ștefan Ilie, deputații dl. George Șișcu și dl. Michael Gudu, administratorul public, dl. Nicolae Bibu, președintele comunității aromâne din România, dl. Stere Fudulea, consilieri județeni și locali.

În deschiderea spectacolului, managerul bibliotecii, dr. Ligia Dima, a recitat o poezie tematică în limba aromână reușind să emoționeze publicul cu o pronunție perfectă.

Un moment similar a fost și cel dedicat doamnei doctor Corina Elena Badea ce a fost premiată de membrii comunității, pentru toată activitatea și implicarea pentru promovarea cântecului, poeziei și culturii armâne.

Cele aproape trei ore de cântec și dans au prins publicul într-o atmosferă caldă și prietenească ce s-a încheiat după datină cu o horă mare la care a participat mai toată lumea.

💐La finalul spectacolului, tuturor mămicilor și bunicilor prezente în sală li s-au înmânat diplome.

foto: Davideanu Bogdan Nicolae