Potrivit tradiției, în ultimul week-end al lunii septembrie urmează să se desfășoare proiectul național inițiat de A.N.B.P.R. intitulat ,,Nocturna Bibliotecilor”.Principalul obiectiv al acestei ediții a Nocturnei Bibliotecilor ar trebui să fie ca bibliotecile să fie receptate drept principalul liant al românilor iubitori de cultură, de frumos, de adevăr.
Pentru aceasta, VĂ INVITĂM SÂMBĂTĂ, 29 SEPTEMBRIE 2018 LA BIBLIOTECĂ!

PROGRAMUL EVENIMENTULUI:

,,SÂMBĂTĂ LA BIBLIOTECĂ” – Secția de împrumut carte pentru copii vă oferă prilejul de a o vizita în intervalul orar 13:00 – 18:00;
,,BALANȚA LUI LUCIAN PINTILIE” – la ,,Mediateca” Bibliotecii, începând cu ora 13:00, iubitorii de film vor avea prilejul să vadă (sau să revadă) capodopera regizorului Lucian Pintilie, ,,Balanța”. Ghid le va fi colaboratorul nostru constant, domnul profesor Ion Dore. Vizionarea acestui film a fost gândită ca un preambul al spectacolului ce va avea loc în aceeași seară la Teatrul ,,Jean Bart” din Tulcea, spectacol ce o avea protagonistă pe Maia Morgenstern, interpreta personajului Nela din filmul ,,Balanța”
– începând cu ora 15:30, tinerii liceeni (dar nu numai) sunt învitați la o dezbatere despre violența în familie, școală, societate. Discuțiile se vor purta pe marginea filmului documentar ,,LOVESC, DECI EXIST!” al lui Marius Theodor Barna, cel care cu deosebită generozitate ne-a transmis atât filmul cât și acceptul de a fi difuzat în cadrul Bibliotecii noastre. Consultantul de specialitate care va intra în dialog cu participanții este psihologul Daniela Trandafir.
,,POVEȘTI CU CARE CREȘTI” este genericul acțiunii ce se va desfășura la ,,Ludotecă”, începând cu ora 16:30.
Iar foaierul Bibliotecii va fi gazda unei expoziții inedite: ,,YOGA LA BIBLIOTECĂ”
VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!