S-a nascut in orasul Macin, jud. Tulcea, la 26 noiembrie 1953, din parintii Aneta si  Neculai Mureseanu, profesor si teolog macinean. Absolvent al Liceului de cultura generala Macin (1960-1972) si al Facultatii de Istorie si Filozofie (sectia Istorie) a  Universitatii „Al. I. Cuza” Iasi (1972-1976), unde studiase teologia si tatal sau, cu aproape 30 de ani in urma. In perioada studiilor universitare a desfasurat o bogata activitate profesional – stiintifica:  membru al Comisiei stiintifice a ASC din facultate, membru al primei grupe de cercetare stiintifica studenteasca din facultate, colaborator al revistei studentesti „Alma Mater”. Premiant al sesiunilor stiintifice studentesti pe universitate si la nivel national. La terminarea facultatii, datorita rezultatelor de exceptie obtinute pe parcursul anilor de studiu, a primit recomandare pentru invatamantul superior sau cercetare.

Din 1976 si in prezent, profesor de istorie la Scoala cu cls. I-VIII nr. 1 din Macin. In 1985 primeste Diploma de „Profesor evidentiat” a Ministerului Educatiei si Invatamantului. A absolvit mai multe programe de formare si dezvoltare profesionala: Management comunitar (2001, Fundatia Germana pentru Dezvoltare Internationala – DSE); 2004 – Initiere in utilizarea calculatorului; 2006 – AEL; 2006 – Consiliere si orientare; 2007 – Noi didactici in viziune transdisciplinara; 2007 – 2008 – Accesul la educatie pentru grupuri dezavantajate; 2008 – Dezvoltarea competentelor de evaluare ale cadrelor didactice – DeCeE; 2009 – 2010 – Dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice prin activitati de mentorat.

A contribuit esential la imbogatirea vietii cultural – stiintifice a orasului Macin, impletind fructuos cercetarea stiintifica si calitatea de profesor de istorie cu initiativa personala, spiritul civic, firea intreprinzatoare si o serie de calitati personale: rector al Universitatii cultural-stiintifice din cadrul Casei de Cultura Macin (1990 – 2000); initiator si organizator al proiectelor culturale „Efigii macinene”, „Porni Luceafarul…”, „In memoriam Grigore Kiazim”, „Lumina lina”; fondator al gazetei locale „Mesagerul macinean”; membru fondator si presedinte in exercitiu al Asociatiei de infratire Macin – Blaye (Franta); a pus in scena montaje literar-muzicale din care doua laureate la festivaluri nationale – „Ostasii luminii colinda”, „Regasiti pe Fat-Frumos”, „Manifest pentru sanatatea Pamantului”, „Poveste de iarna”, „Mesaje din eternitate”, „trecut-au anii…”; a conferentiat pe teme de istorie si dezvoltarea democratiei locale inclusiv in cadrul unor simpozioane internationale (Blaye, 1996 si 2001).

A publicat peste 40 de articole si studii in reviste si volume de specialitate.
Studii postuniversitare intre anii 1978-1998. Doctor in Istorie al Universitatii „Al. I. Cuza” Iasi, cu teza Dobrogea 1878-1914. Organizare sociala si administrativa – Conducator stiintific: Acad. Prof. dr. doc. Gheorghe Platon.
Membru fondator al organizatiei locale PD, consilier local PD (1992-2000) si primar PD al orasului Macin (2000-2004).

Lista lucrarilor stiintifice