📔Cultura locală și națională s-a mai îmbogățit cu un volum de carte, al cincilea din seria sa, „SPIRITUALITATE TĂTARĂ”, cu titlul „Bucătăria tradițională tătară”.

Autorul, prof. univ. dr. Nuredin Ibram, a prezentat publicului tulcean această ultimă apariție editorială, ce evocă aspecte ale tradițiilor culinare tătărăști, cu referire la tătarii dobrogeni, din Crimeea sau nogai.

Volumul, un periplu prin tradițiile bucătăriei tătarilor, conține și o serie de proverbe și ziceri care subliniază un mod de trai, de existență seculară, a unui popor al cărui liant peste timp este și datina culinară.

Cei mai mulți dintre noi au savurat deja multe dintre preparatele tătarilor, chiar și fără a le cunoaște originea, iar cele mai cunoscute stârnesc pofte bine-cunoscute: biftecul tartar, lipiile „kigașa”, „pide” sau „kîrde”-prăjite cu puțin ulei, braga sau baclavalele fără nucă.

În deschiderea evenimentului, Lavinia Dumitrașcu, doctor în istorie, muzeograf în cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, a vorbit despre acest volum, deslușind intențiile autorului a cărui dedicație rămâne peste timp urmașilor noștri.