Copiii dansează şi joacă teatru la Biblioteca Judeţeană „Panait Cerna”… s-a întâmplat în cadrul „Festivalului de dans și teatru”, ediția a treia, în zilele de 14 și 15 mai 2015.
Joi, 14 mai 2015, la Sala de festivități a bibliotecii, școlarii și preșcolarii, însoțiți de educatori, învățători, părinți și bunici, au demonstrat că știu să danseze și ne-au încântat cu prestațiile lor. Au participat: grupa mare de la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, coordonată de ed. Moraru Daniela; grupa mare și clasa pregătitoare  de la Școala gimnazială Cataloi, coordonate de ed. Paraschiv Silvia, ed. Lungu Daniela și înv. Aragea Daniela; grupa mare de la Grădinița nr.3, coordonată de ed. Curleancă-Năstase Mariana și ed. Ion Gabriela; grupa mare de la Grădinița 17, coordonată de  ed. Denisov Mariana și ed. Corcodel Mariana; clasa I de la Școala gimnazială „I.L.Caragiale”, coordonată de înv. Fediuc Liliana, clasa pregătitoare de la Școala gimnazială „Elena Doamna”, coordonată de înv. Panait Virginia și înv. Giurgiu Mihaela.
Vineri 15 mai, a fost zi de teatru. Am primit vizita „artiștilor” clasei I de la Școala gimnazială Frecăței, coordonată de  înv. Dragulschi Cristina. Piesa jucată de cei mici a fost „Turtița fermecată” după un basm popular rus. Din partea Bibliotecii Județene, Trupa de păpușari „Gulliver” a fost și ea prezentă cu piesele    „O altfel de poveste despre capra cu trei iezi” și „Scufița roșie”, după Frații Grimm.
Teatru, dansuri populare, vals, hip-hop, emoţii, toate au fost aplaudate de către cei prezenţi în sală, părinţi, bunici, copii.