Cu prilejul proclamării anului 2019 ca An omagial al Satului românesc în Patriarhia Română, Episcopia Tulcii în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos și cu Biblioteca Județeană ,,Panait Cerna” Tulcea vernisează vineri, 7 iunie 2019, în foaierul Bibliotecii Județene ,,Panait Cerna” Tulcea expoziția Episcop Partenie Clinceni – ctitor în Dobrogea de Nord.

Expoziția este alcătuită din 40 de panouri foto-documentare care sintetizează și ilustrează prin imagini bisericile din județul Tulcea la anul 1901 începute a se construi sub episcopul Partenie Clinceni de la Dunărea de Jos, care împreună cu membrii Casei Regale a României a demarat proiectul grandios de re-românizare a Dobrogei după Tratatul de la Berlin 1878).

Alături de aceste noi ctitorii, se găsesc fotografiate în paralel și vechile biserici din județul Tulcea din perioada dominației otomane asupra Dobrogei.

Expoziția este îmbogățită cu documente, cărți, obiecte de cult și fotografii din perioada secolelor XIX-XXI, provenite din colecțiile Episcopiei Tulcii, ale Bibliotecii Județene ,,Panait Cerna” și din colecții parohiale.