La 13 ianuarie 1957, parodiind desenul cu esafodajul constructiei Europa, Romanii Liberi lanseaza prima lor emisiune EUROPA, a sasea in ordine cronologica a emisiunilor de vignete postale inceputa deja de la 10 mai 1954, cu ocazia celui de-al doilea Congres International al Uniunii Latine, celebrat la Madrid. Desenul prezinta esafodajul si constructia “Europa” naruindu-se si dedesuptul ei avertismentul ca: Europa nu poate fi construita fara tarile din Estul ei.
Emisiunea se compune din trei valori a 15 bani fiecare si e imprimata in culorile rosu, galben si albastru – tricolorul romanesc. In partea de sus apare numele tarii ROMANIA- POSTA.

Emisiunea filatelica a fost dedicata memoriei lui Ion Mota si Vasile Marin, personalitati legionare apartinand Legiunii Arhanghelului Mihail, care au venit in razboiul civil spaniol cu echipa de voluntari condusa de Generalul Zizi Cantacuzino Granicerul, pentru a participa la lupta Spaniei Nationaliste impotriva comunismului din aceasta tara. Din scrisorile lasate si trimise de amandoi de pe front, rezulta clar convingerea lor ca aparand Spania de comunism, aparau Romania si restul Europei crestine. Ambii au cazut, luptand pe frontul Madridului, la Majadahonda, la 13 ianuarie 1937.
A fost gravata o stampila postala comemorativa – implinindu-se la 13 ianuarie 1957 douazeci de ani de la moartea lor -, cu textul “ION MOTA – VASILE MARIN, DOUAZECI DE ANI DE LA MOARTE – 13 IANUARIE 1937 – 13 IANUARIE 1957, MAJADAHONDA”, si s-a lansat si un plic filatelic, pentru stampilarea vignetelor postale cu data emisiunii. Pe plicul si cartea postala imprimate in acest scop, apar siluetele celor doi eroi, initialele numelor lor, pe manerul unei spade si o coroana de lauri, localitatea si data mortii.

(Revista “Carpatii”, Anul XVIII, Nr. 2, 10 august 1972, pag. 8-9.)