Îl celebrăm pe Mihai Eminescu!
Ziua de 15 ianuarie, ziua nașterii poetului Mihai Eminescu, este marcată, începând din 2011, în fiecare an, ca Zi a Culturii Naționale.
„Omul deplin al culturii Române… o conştiinţă de cultură deschisă către tot”, scria Constantin Noica despre Mihai Eminescu.
„Ar fi meritat un Nobel pentru literatură, dar acest premiu nu se acordă postum”, afirma academicianul Eugen Simion, fostul preşedinte al Academiei Române, care a militat şi a reuşit, cu sprijinul Academiei, ca ziua de 15 ianuarie să devină Ziua Culturii Naţionale.
M. Eminescu este omagiat la Biblioteca Județeană ”Panait Cerna” Tulcea, printr-un scurt colaj video realizat de elevi ai școlilor tulcene.
Înregistrările video trimise trebuie să conțină recitări sau scurte scenete din opera poetului, pentru a fi incluse într-un spectacol on-line intitulat „Eminescu, o stea nemuritoare!” dedicat Zilei de 15 ianuarie.
Filmulețele vor fi trimise pe messenger-ul paginii de Facebook a Centrului pentru copii și tineret (https://www.facebook.com/Biblioteca-Jude%C8%9Bean%C4%83-Panait-Cerna-Tulcea-Centrul-pentru-copii-%C8%99i-tineret-107875577543054) până pe data de 10 ianuarie 2022.
De asemenea, îi rugăm pe părinți și/sau tutorii legali să completeze și acordul pentru preluarea datelor cu caracter personal, atașat.

Acord

Mult succes!