S-a nascut in 12 decembrie 1941 la Tulcea, jud. Tulcea. Absolvent al Scolii medii nr. 1 Tulcea (Liceul « Spiru Haret ») (1955-1959). Licentiat al Facultatii de Filozofie, Sectia de Pedagogie – Limba si Literatura Romana – Universitatea din Bucuresti (1959 – 1964, diploma de merit). Preparator, asistent, lector la Catedra de Pedagogie, Facultatea de Filozofie si Istorie/Filozofie, Universitatea din Bucuresti (1964 – 1989).

Doctor in Pedagogie cu teza „Analizele interactionale, comportamentul profesorului si ameliorarea strategiilor educatiei intelectuale” (1983). Conf. univ. Catedra de Pedagogie, Facultatea de Sociologie, Psihologie, Pedagogie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti (1991-1994). Prof. univ. dr. la Universitatea din Bucuresti – Catedra de Pedagogie a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei (1994). Director al Scolii Doctorale de Psihologie si Stiintele Educatiei. Director al Centrului de Management si Evaluare Educationala din cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei. Decan (1992 – 2000) al Facultatii de Sociologie, Psihologie, Pedagogie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti.

Membru in Senatul Universitatii, Presedinte al Comisiei de Acreditare a Progranelor de Formare Continua a Cadrelor Didactice din Invatamantul Preuniversitar (CNFP), Presedinte al Comisiei de Stiinte Sociale a Consiliului National pentru Evaluare Academica si Acreditare (2000 – 2005). Membru in : Comisia de Specialitate – Psihologie, Stiintele Educatiei, Educatie Fizica – Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) ; Comisia de Specialitate, Stiinte Administrative, Psihologie si Stiintele Educatiei din 2006 (ACACIS) ; Comisia de Stiinte Economice si Stiinte Sociale a CNCSIS si in Comisia de experti ACPART. Coordonator Program de master „Management si Evaluare Educationala”.

Volume si articole publicate