În perioada 24.02.2021 – 31.03.2021, părinții sunt invitați la Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea să-și înscrie copiii la cursuri de programare.

Dacă fiica sau fiul dumneavoastră are între 10 și 14 ani, dacă vor să știe mai bine matematică, engleză și tehnologia informației, atunci îndemnați-i să vină la clubul CODE Kids. Aici, copiii, sub îndrumarea bibliotecarilor și supervizarea specialiștilor de la Asociația Simplon și Fundația Progress vor parcurge ore de programare vizuală, vor exersa realizarea de scurte video-uri, vor învăța elemente de securitate privind utilizarea internetului și vor câștiga competențe care le vor permite să pună bazele unor meserii utile în viitor.

Nicio meserie din viitor nu va putea fi desfășurată fără să înțelegi principiile de bază ale programării, așa că părinții din Tulcea au ocazia de a le oferi copiilor lor, prin participarea la activitățile din rețeaua Code Kids, o șansă a bunăstării și creșterii calității educației.

Înscrierile se fac la sediul Bibliotecii Județene „Panait Cerna” Tulcea din strada Isaccei, numărul 16 A sau la telefonul 0240 513 833, Interior 20.

Despre Code Kids România:

Inițiativa națională „Code Kids România” are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative.

În acest moment, Fundația Progress coordonează 100 de cluburi de programare ce se desfășoară în bibliotecile publice din tot atâtea localități rurale și mic urbane. Aici învață bazele programării și câștigă competențe STEM peste 1000 de copii, care au scris în primul an al proiectului peste 929.816 de linii de cod.

Găsiți mai multe informații despre proiect pe website-ul www.codekids.ro