Stiinta incearca sa patrunda supremul prin obiectiv, prin exterior. Religia incearca sa patrunda acelaSi suprem prin subiectiv. Si yoga este cea mai inalta sinteza; yoga este ambele, Stiinta Si religia luate impreuna. Yoga este suprastiința si suprareligia. Yoga nu este nici hindusa, nici mahomedana, nici creStina – este suprareligioasa. Si normal ca este o suprastiința, pentru ca este Stiința omului – este Stiința chiar a omului de stiința. Ea atinge supremul. De aceea eu ii spun alfa si omega, unio mystica, sinteza suprema.
Iluminarea nu este un scop. Este o consecința. Nu puteți sa o cautați. Nu puteți face din ea un scop. Nu poate deveni un obiect al dorinței. Cand incepeți sa traiti lipsiti de dorinte, aiciacum, brusc este aici. Este o consecinta. Este o consecința a vieții vitale, a unei fiinte vii – atat de vie si de intensa, atat de inflacarata incat in acest moment ea patrunde atat de adanc in timp incat atinge eternitatea.
Eu nu sunt aici sa va ofer cunoastere, nu sunt aici sa va ofer teorii. Acest lucru a fost facut de secole si omul a ramas la fel de ignorant ca intotdeauna. Eu sunt aici sa va fac constienti de faptul ca in spatele vostru, in voi, se ascunde o sursa de lumina. Folosiți acea sursa. Lasați acea lumina sa straluceasca puternic in voi Si atunci veti avea ceva viu. Atunci indiferent ce probleme apar in viața, nu le veti aborda prin cunoaSterea voastra trecuta – le veti aborda in prezent.