Concurs de creație literară – poezie și proză scurtă (reportaj, eseu, povestire) pentru elevii liceelor tulcene.
Organizator: Biblioteca Județeană Tulcea
Colaboratori: Liceele Tulcene
Scop și obiective: dezvoltarea abilităților de comunicare, a gradului de înțelegere  al realităților înconjurătoare, diminuarea folosirii limbajului neglijent ca urmare a folosirii excesive a comunicării în mediul virtual.

Tema este la alegere.
Concursul se va desfășura pe doua secțiuni: POEZIE și PROZĂ SCURTĂ, separate, la interval de 2-3 luni. Prin proză scurtă se înțelege reportajul, eseul, povestirea, scrisoarea, sau alt gen prin care se comunica o temă, un subiect, o idee în maxim 4 pagini (Times New Roman – 12).

Calendar de desfășurare pentru secțiunea POEZIE
6 – 10  octombrie 2015   –  publicarea Calendarului de desfășurare;
20 octombrie – 01 noiembrie, ora 24.00 – trimiterea  lucrărilor pe adresa: mediateca_bjt@yahoo.com
02 – 10 noiembrie –  jurizarea
13 noiembrie – premierea.

Regulament de participare
Înscrierea la concurs este permisă tuturor elevilor de liceu din Tulcea și se face automat prin trimiterea lucrărilor (5 poezii fiecare elev) electronic pe adresa mediateca_bjt@yahoo.com. Lucrările să nu cuprindă numele participantului, ci un motto personalizat.

Selecția și jurizarea se va efectua de către un juriu format 4 persoane, două persoane din afara bibliotecii, membrii ai Uniunii Scriitorilor.

Desfășurarea
Pe adresele de pe care se vor trimite electronic lucrările, va fi confirmată înscrierea în concurs, la finele intervalului de înscriere și după jurizare se vor solicita datele de autentificare ale autorului, corespunzătoare lucrării trimise.
Cele mai bune lucrări vor fi date publicității sub diverse forme: în presa scrisă, pliante, broșuri.
Fiecare admis în concurs va primi o diplomă de participare.
Premiile I, II, III, si mențiune vor consta în cărți. Persoana de legătură: Vasile Aftinia, Mediatecă, tel: 0240513833, int.13, luni: între orele 1100 – 1800; marți – vineri: între orele 900 – 1600 .