Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea alături de Ambasada Statelor Unite în România și American Councils for International Education, în parteneriat cu Servicii Publice S.A. Tulcea organizează joi, 4 aprilie 2019, ora 13:00 inaugurarea Clubului Geea, în cadrul proiectului 4/4 pentru prieteni, inspirat din gândurile exprimate de remarcabilul activist american Dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai urgentă și insistentă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”. De ce 4/4PentruPrieteni?

„Prietenia este una dintre valorile de bază ale comunității și ale voluntariatului iar ziua de 4 nu este aleasă întâmplător pentru că pe 4/4/2019 comemorăm 51 de ani de la trecerea în neființă a lui Martin Luther King Jr. și onorăm moștenirea incredibilă lăsată de acesta. Creat în memoria lui, proiectul 4/4PentruPrieteni își propune să celebreze la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei. În crearea evenimentului ne-a inspirat puternic activitatea lui Martin Luther King Jr., determinarea, curajul și idealurile sale nobile.”

La eveniment vor participa 50 de voluntari, elevi ai liceelor tulcene: Liceul Tehnic „Henri Coandă” și Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, parte din ei membri ai Asociației Cercetașilor din România care vor face o faptă bună și vor dedica o parte din timpul lor celorlalți – prietenilor, comunității, școlii.

Activități:
1. Ecologizarea Parcului Personalităților din vecinătatea Bibliotecii Județene Panait Cerna ,Tulcea
2. Vânătoarea de comori în incinta Bibliotecii Județene Panait Cerna, Tulcea

Locul desfășurării: Orașul Tulcea, strada Isaccei nr. 16 A, exteriorul și interiorul sediului Bibliotecii Județene „Panait Cerna”.