Elevii clasei I A de la Școala Gimnazială ,,Constantin Găvenea”, alături de doamna profesor pentru învățământul primar, Alina-Ecaterina Deliu, au desfășurat vineri, 9 februarie 2024, o activitate în cadrul proiectului ,,DIFERENȚELE CARE NE APROPIE”, proiect de conștientizare a autismului, sub forma unui vernisaj, cu titlul ,,COMUNICAREA ÎN SPECTRUL UMAN”. Activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu Ludoteca Bibliotecii Județene „Panait Cerna” Tulcea.

Micuții au experimentat comunicarea prin artă, încercând să aducă în fața comunității dificultățile cu care se luptă copiii autiști. ,,Cum ai comunica cu cei din jur, dacă, din diverse motive nu te-ai putea exprima verbal?” a fost întrebarea de la care a pornit întregul concept. Pentru prima dată au arătat celor din rândul cărora vin că sunt atenți la cei din jur, că le pasă și că vor să schimbe ceva. Și-au întrebat auditoriul, fiecare, cum ar vedea lumea și cum le-ar fi dacă ar întâmpina aceleași dificultăți cu care se confruntă un copil din SPECTRUL AUTIST.🙌

Alături de cei mici și colegii lor, la vernisaj a participat managerul bibliotecii, dr. Ligia Dima, Tanța Ștefan – colega noastră de la Ludotecă, părinți și colegi, alți invitați.

Inițiatorul, prof. Alina-Ecaterina Deliu, intenționează să dezvolte proiectul care încurajează exprimarea non-verbală, prin pictură, și integrarea prin conștientizare a copiilor cu autism.

🖌Lucrările au fost realizate tocmai în spiritul acestei comunicări, iar copiii s-au străduit să se exprime în acest mod, dar fără a fi în vreun fel diriguiți. Fiecare a ales să picteze după cum a crezut mai bine.

👏Felicitări și mult succes pe mai departe!💐