In randurile acestei carti nu e vorba de persoane, ci de ceea ce tradeaza comportamentul lor public: acomodarea, delimitarea strategica de un trecut care compromite, demagogia si gargara patriotarda, trecerea dintr-o tabara in alta la momentul oportun, amnezia conjuncturala, tehnica mistificarii, minciuna ca modus operandi, constiinta impunitatii, comertul cu drame, marlania cu ifos, pamfletul folosit ca alibi pentru injuraturi, lasitatea pazita de bodyguarzi etc. Persoanele care au comis aceste gesturi se bucura de notorietate si isi duc (sau si-au dus) o buna parte din viata in ochiul public. Indiferent daca vin din politica, mass-media sau sport, ele pot fi preluate ca modele. Multiplicate in pliurile societatii, refacute in microuniversul unei scari de bloc, al unei intreprinderi, al unei scoli. Or, cand modelul e un mistificator, un delincvent sau un bolsevic, consecintele nu pot fi decat gravisime.rei crime ii schimba planurile profesorului Baker de la Universitatea Princeton aflat la Sighisoara pentru o conferinta de istorie.
Cea mai controversata figura a Europei de Est, Vlat Tepes, a finantat un proiect ambitios care avea sa schimbe fata intregii lumi. Proiectul: multiplicarea unui mesaj menit a fi dscifrat doar de anumiti initiati. In 1455 codul este ascuns in prima lucrare tiparita vreodata: Biblia B42 cunoscuta ca si Biblia lui Gutenberg.
O adevarata odisee culturala care imbina desavarsit momente de umor fin, episoade de suspans autentic, mesaje ascunse si coduri secrete minutios construite, cartea eveniment a anului captiveaza de la prima propozitie si ofera o experienta literara de neegalat.