Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea a marcat această zi prin proiectele:
„Să citim la bibliotecă”
Elevii clasei a V-a B a Colegiului Dobrogean „Spiru Haret”, îndrumați și însoțiți de prof. Daniela Andrei, au făcut și luna aceasta o vizită (de lucru) la Sala Mediatecă a Bibliotecii Județene „Panait Cerna”. De data aceasta, copiii s-au lăsat antrenați cu bucurie și curiozitate de aventurile din 𝑬𝒎𝒊𝒍 𝒔̦𝒊 𝒅𝒆𝒕𝒆𝒄𝒕𝒊𝒗𝒊𝒊, cartea lui 𝙀𝙧𝙞𝙘𝙝 𝙆𝙖̈𝙨𝙩𝙣𝙚𝙧, deși scrisă acum aproape un veac (în 1929!), păstrându-și, se vede treaba, prospețimea.
Înzestrați cu diferite ediții ale volumului, elevii au arătat nu numai că au citit cu sârg textul, atrași de succesiunea de întâmplări, dar și că au extras învățămintele cele mai importante, așa cum sunt acestea înșirate la final, cea mai importantă fiind că nu trebuie să te încrezi în oricine.
A fost o nouă întâlnire plăcută în cadrul Proiectului 𝓢𝓪̆ 𝓬𝓲𝓽𝓲𝓶 𝓵𝓪 𝓫𝓲𝓫𝓵𝓲𝓸𝓽𝓮𝓬𝓪̆!, fiecare elev citind fragmentul care l-a impresionat și motivându-și alegerea.
Potrivit votului final, micii alegători au optat pentru 𝓒𝓸𝓵𝓽̦ 𝓪𝓵𝓫, de 𝐉𝐚𝐜𝐤 𝐋𝐨𝐧𝐝𝐨𝐧, urmând ca întrunirea viitoare să se desfășoare spre finele lunii martie tot la Sala Mediatecă.
,,Redescoperă plăcerea de a citi”
film de prezentare a colecțiilor Secției împrumut carte adulți.
Ziua Naţională a Lecturii constituie o invitație la lectură pentru toți, indiferent de vârstă, dar în special pentru copii, știut fiind faptul că lectura dezvoltă vocabularul şi creativitatea, având un rol deosebit în formarea micilor cititori. Biblioteca asigură egalitatea accesului la informații și la documentele necesare informării, educației permanente, petrecerii timpului liber și dezvoltării personalității utilizatorilor, fără deosebire de statut social sau economic, vârstă, sex, apartenență politică, religie ori naționalitate.
„Ziua națională a lecturii”
„Dacă vreți să formați copii excepționali citiți-le povești.
Dacă vreți să ajungă geniali, citiți-le și mai multe povești”
Albert Einstein
Și s-au citit povești copiilor de la Grădinița „Dumbrava minunată” Tulcea, grupa mică, „Inimioarele”, grupa mijlocie, „Steluțele” și grupa mare „Copii curcubeului”, au făcut „cunoștință” cu ursul polar și prietenii lui, iepurașul uituc, ariciul cel curios, iepurașul Bobi și ursoaica Mimi și ne-am bucurat împreună de aventurile acestora.
Mulțumim doamnelor prof. înv. preșc. Daniela Vlaicu, Dorina Olteanu, Mirela Carastoian, Dorina Nica, Bașchir Teodora.