Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea a organizat azi, 26 februarie 2021 întâlnirea profesională care a reunit bibliotecari locali din județul Tulcea implicați în proiectul CODE Kids – copii fac coding în bibliotecile publice. La întâlnire au participat în calitate de invitați dna Claudia Șerbănuță, reprezentantul Fundației Progress și dna Irina Chirciu, ambasadorul local al proiectului CODE Kids. Bibliotecarele din localitățile Măcin, Dorobanțu, Sarichioi, Nufăru, Sulina, Greci, Cerna și Tulcea au prezentat bilanțul activității cluburilor.

În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre oportunitatea de a deschide noi cluburi de coding.

Proiectul va continua și anul acesta, urmând ca de la sfârșitul lunii martie 2021 să deschidem noi cluburi de coding în bibliotecile comunale și orășenești din județul Tulcea.

Despre Code Kids România:

Inițiativa națională “Code Kids România” are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative.

În acest moment, Fundația Progress coordonează 100 de cluburi de programare ce se desfășoară în bibliotecile publice din tot atâtea localități rurale și mic urbane. Aici învață bazele programării și câștigă competențe STEM peste 1000 de copii, care au scris în primul an al proiectului peste 929.816 de linii de cod.

Găsiți mai multe informații despre proiect pe website-ul www.codekids.ro